Medical Card

Sign up for Prudential Medical Card today!

As low RM100 per month for adult

As low RM60 per month for kids

What is Medical Card?

Medical Card is card which allowed you to get the best medical treatment in any private hospitals. You may save your own money for your medical treatment and why need medical card right?

If you save RM200 per month.  When you think it is gonna be RM500,000?  You need 208 years to achieve that!

With medical card, you save RM200 per month.  Plus we pay all your medical bills.  As I said, you do savings not paying here.

As you save RM200 per month with Prudential, you will have around RM150K at retirement later. Your money invested with Prudential with average 9% annual return rate.

Will my money reduce or gone if you I do claim? The answer is NO. Doesn’t matter how much do you claim, RM1k, RM50K, Rm500K. Your savings still secured and will be there.

If you do your own savings, this will be not happen. Example you already have RM30K. Treatment cost RM50K. You take out your RM30K and still need another RM20K.

What you can do is borrow money or taken out from EPF if you are eligible.

This will create a problem.

Medical Card a good product?

YES! You have the medical protection, plus you will have money savings for future will never reduce if you need for medical payment. You never use your EPF or borrow money and now you are financially stable and happy.

Why it is too late upon retirement?

Premiums at older age is expensive at least RM500 above per month
You request for an insurance will be rejected if you are already diagnosed various disease Maybe you have millions ringgit upon retirement but if insurance cover your medical expenses, you can save your own money and use it wisely during retirement. * I have met many Malaysians at age 55 request to get an medical card and life insurance from me. If they are healthy, there will be no problem.But if they not, like

diabetes, their request will be rejected. Medical expenses cost them around 30K per year.

I asked them, why you don’t have any medical coverage before? They answered me, “I have company unlimited medical coverage, any surgery and clinical is covered by company. All my diabetic treatment cost total RM70K is paid by my company” . As they retired, no more coverage but diabetic treatment still continue. Now they having the biggest problem of their life.

Do you know medical cost in private hospitals nowdays?

1. H1N1 – 3 days admitted – RM3400
2. Kidney dialysis – RM130 per session (13 times per month)
3. Artery bypass – RM90K
4. Dengue – 7 days admitted – RM4100

if you have medical card from Prudential all of above will be covered with limit RM1,500,000 lifetime

Why PRUDENTIAL

No.1 Insurance in Malaysia You get Protection + Savings + Investment Best coverage ( H1N1 included in Prudential Insurance) Low premiums

Why PRUDENTIAL Medical Card?

Comprehensive coverage for hospitalisation and surgery bills ( up to 1.5 Millions ringgit) Just show your Prudential Card, all the bills of hospitalization will be paid by Prudential. Plus you will get hopsital benefits when you are admitted, for example Prudential will pay you RM100 per day. 7 days RM700. This will ease your family expenses in the process of taking care of you in the hospital. No claim bonusYou been healthy for all the year and never use your Medical Card. Prudential will reward with cash bonus.Now, insurance not only taking care of the sicks but rewards the healthy!

Choice of plan within your budget As low as RM100 per months will be receive coverage to RM500,000. Now everyone can have a medical card.

BAHASA

Anda tahu apa itu Kad Perubatan?

Kad perubatan adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlu kad perubatan?

Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

Dengan medical card, anda simpan RM200 sebulan. Prudential akan bayar semua bi perubatan anda. Seperti yang saya katakan, anda menyimpan bukan membayar untuk kad perubatan.

Dengan simpanan RM200 sebulan bersama Prudential, anda kana mempunyai RM150K bersara nanti. Wang anda dilaburkan dengan keuntungan 9% setahun

Adakah wang anda akan berkurangan jika anda membuat tuntutan? Jawapannya TIDAK. Tidak kira berapa banyak anda tuntut RM1K, RM10K, RM50K, RM500K. Wang simpanan anda masih selamat dan tidak berkurangan.

Jika anda menyimpan secara sendiri tanpa Prudential, simpanan anda tidak selamat. Contohnya anda mempunyai RM30K. Bil perubatan RM50K. Anda keluarkan RM30K, dan masih perlukan RM20K.

Apa yang boleh lakukan adalah meminjam duit atau keluar KWSP jika layak.

Ini memberikan masalah kepada anda.

Kad Perubatan produk yang bagus?

YA! Anda mempunyai perlindungan perubatan, dan simpanan masa hadapan yang tidak akan berkurangan. Tidak perlu keluarka KWSP atau meminjam wang. Dengan kad perubatan Prudential anda mempunyai kewangan kukuh dan bahagia.  Semua ini hanya RM100 sebulan.


Kenapa terlalu lewat apabila bersara nanti?

Premium (bayaran bulanan) akan mahal. Paling kurang RM500 sebulan.
Permohonan insurans anda akan ditolak kerana anda telah menghidap pelbagai jenis penyakit.
Anda mungkin bersara sebagai jutawan dari duit simpanan atau KWSP tetapi adalah lebih baik jika insurance membayar bill hospital anda dan duit simpanan anda tidak digunakan.

*Saya telah berjumpa dengan ramai rakyat Malaysia yang berumur 55 tahun ke atas yang berjumpa saya untuk memiliki insurans nyawa dan medical kad. Jika mereka sihat, tiada masalah. Tetapi jika mereka mempunyai penyakit seperti diabetes, permohonan mereka akan ditolak oleh Prudential. Mengapa mereka ingin memiliki medical kad? Kerana mereka sedang membayar sebanyak RM30K setahun untuk bil medikal mereka.

Saya bertanya, kenapa sebelum ini tidak ambil medikal kad? Mereka menjawab “Selama ini, klinikal, pembedahan dan hospital di bayar oleh syarikat saya bekerja. Rawatan diabetes saya RM70K semua dibayar oleh syarikat”

Tetapi apabila bersara, syarikat sudah tidak melindungi anda. Tetapi penyakit diabetes masih ada. Rawatan masih diperlukan. Sekarang anda mempunyai masalah besar.

Anda tahu berapa kos perubatan di hospital swasta?

1. H1N1 – 3 hari – RM3400
2. Dialisis buah pingang – RM130 per sesi (13 sesi diperlukan sebulan)
3. Pembedahan salur darah tersumbat (Kolestrol)- RM90K
4. Denggi – 7 hari – RM4100

Jika anda mempunyai medical kad dari Prudential. Semua di atas akan dibayar oleh Prudential dengan limit RM1.5 Juta seumur hidup.

Kenapa Prudential?

Prudential adalah syarikat insurans no. 1 di Malaysia. Prudential adalah syarikat gergasi dunia dari UK dan telah bertapak di Malaysia sejak 1924!

Kenapa Medical Kad Prudential ?

Perlindungan besar sehingga RM1.5 juta. Hanya tunjukkan medikal kad anda dan Prudential akan membayar bil anda
Tambahan anda akan menerima wang saku hospital sebanyak RM250 sehari. Jika 7 hari di hospital, maka anda akan menerima wang saku sebanyak RM1750. Wang ini dapat mengurangkan beban perbelanjaan harian semasa rawatan anda.

keratan akhbar Prudential Medical Card. Barah rawar RM300000

Picture 002

kos perubatan

bill hospital

minta derma

Have you ever taught any of above will happen to you or to any your family member?

Are you afford to support yourself or your family ? If the answer is NO.

Sign up for Prudential Medical Card today!


takafulink, takaful cerdik, takaful health, takaful insurance, takaful medical, takaful malaysia, takaful prudential, takaful agent, bsn takaful, takaful simpanan

We pay for your medical bills. As low with limit RM500K and maximum RM1.5 Million.  Subject to the plan subcribe

Prudential BSN Takaful Konsep Takaful,Prudential BSN Takaful Takafulink Prudential BSN Takaful Takaful Cerdik, Prudential BSN Takaful Takaful Education,

Hospitalization is not limited to critical illness. Bad fever, virus infection, dengue, H1N1 and etc. We pay your bills.

Plus!

20090827124744_ringgit 50

We reward you will Hospital Allowance if you are admitted to the hospital. You will receive RM250 per day for ward, RM350 per day for ICU and RM2500 for any surgery.

Is it just for medical coverage? No, our medical plan including investment together.

For example premium paid RM200 per month. There will be allocation for investment

premium allocation

7 years and above 100% premium paid goes into investment . It is good right? Investing plus receiving medical protection.

Money invested is allowed to withdraw any time and you may enjoy it for any purposes.

NC1155

m

vacation-travel

No more like below!

keratan akhbar 1

Protect your financial with us! We double up your wealth. We protect you. We protect your family.

Call me today for appointment,

291 responses to “Medical Card

  1. Hi,

    I nak brochure Pruhealth boleh tak?

  2. Salam
    Boleh saya dapatkan brosur mengenai Prudential?
    terimakasih

  3. boleh emailkan brochure non saving bagi personal accident + 36 critical illness?

  4. Boleh cerita sikit pasal PruGuard Family tak? Hari tu ada mamat cina prudential bagi tau kat kompeni..tapi tak paham la dia ckp..tq

  5. Can you send me a set quotation?

    • firdausprudential

      Please email me your details

      1. Full Name

      2. Date of Birth

      3. Annual Income

      4. Contact Number

      5. Location

      6. Married/Single

      7. No of kids

      8. Occupation

      9. Travel a lot?

  6. I tak puas hati knp proses pembayaran utk hospital allowance skrg lambat.Dahlah lambat,i sbg client terpaksa follow up sendiri apa yang pihak insuran minta dengan pihak hosp.Masing-masing saling tuding menuding.Saya nak tanya berapa lama masa yang diambil oleh pihak insuran untuk proses tersebut?

    • firdausprudential

      Hospital allowance akan dapat dalam masa seminggu. Tidak perlu follow up jika menggunakan medical card untuk admission.

    • at least mmg 1 month baru dapat claim hospital benefit..follow up & kerja-kerja lain tu sebab your agen tu pemalas..your agen yang kena buat semua tu..sebab your agen tak nak keluar duit and nak pentingkan komisyen so client yang jadi mangsa.. if nak salah..salahkan your agen..it’s his duty!!!

      • firdausprudential

        thanks Ms. Lara, ya agent kene pro-active, when you submit your claim, the agent must furnish the necessary documents requirement, if you got lazy agent, he maybe keep it in is bag a long time before he actually do it, so your claim become lambat.

        for me, insurance business is about help and love. don’t think much about money, help you client dengan ikhlas, insyallah rezeki kita bertambah.

  7. aaik! dalam masa seminggu?Knp bila i tanya customer services prudential,mereka kata 4-6 weeks.Knp jd lain-lain fakta?Kadang-kadang i fed-up gak dengan karenah prudential. Kita sbg client kena buat keja lak.Ini tak boleh jadi

    • firdausprudential

      safe assurance period given as standard protocol. like you do bill payment, they said the service will be restored within 24 hours but the service actually restored in 15 minutes.

      as agent i know. within 1 or 2 weeks for hospital benefits will received upon hospital cooperation in documentation process.

      miss elly, please email me or call me for more info. what plan are you taking? are you talking about claim or hospital benefits?

      and. please contact your agent. your agent will be there to assist you.

      are you from Sabah? from the IP you in Kudat , Sabah

      claim – yes . 4 to 6 weeks.

  8. i need ur quat for medical insuran

  9. Mohd Fauzi Sukemi

    tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan. saya berumur 19 tahun pelaja di IPTA

  10. email kan se brosur prudential tok hold family yer…nak tau bulan2 byar brape klu tok fmly

  11. salam..
    saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n kalo ade berkaitan dgn family incl children…
    blh send brochure in bahasa m’sia

  12. i like to have the Pruhealth brochure.

  13. salam..
    saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n kalo ade berkaitan dgn family incl children…
    blh send brochure in bahasa m’sia

  14. Firdaus, I need ur help to quote me for the medical insuarance. Aged 36, Female this year. thanks.

  15. Hello, this sounds so good. ant benefit for maternity? can i use my card for my child’s medical?

    • firdausprudential

      Im sorry. No benefits for maternity as maternity is not a risk and it cant be insured.

      Medical card is individual coverage. You need to purchase medical card for your kids. Children age below 12 medical card is very cheap. as low RM60 per month

  16. plz explain me what is diff between prudential card and great eastren…

  17. Saya nak brochure Pruhealth boleh tak?

  18. saya umur 47 thn saya ingin mengetahui bayaran yang perlu saya bayar sekiranya saya ambil skim rm 100 room p/dar untuk medical card. berapa nilai rawatan untuk tahunan .
    apakah yang di maksudkan dilindungi hingga 500,000

    • firdausprudential

      PRUhealth 100 melayakankan encik untuk mendapatkan bilik berharga RM100 dan rawatan tahunan tertakluk kepada RM50K setahun dan Rm500,000 seumur hidup.

  19. can u send the brochure through my emel

  20. salam..en firdaus…
    nak tanya mcm mana nak register insurans ini…kalau guna online boleh ke..dan emailkan saya brochure insuranprudential..medical card

  21. boleh tak saya claim untuk cacat ilat

  22. saya berminat nak tau lebih lanjut lg ttg prudential.tolong email saya broucher penuh dalam bahasa malaysia.tq

  23. boleh emailkan saya brosur Prudential x? dan saya duduk di Kuching,Sarawak.. camne saya nak berurusan pasal insurans ni??

  24. boleh emailkan brosur Prudential for medical card.

  25. plan ape yg paling bagus untuk anak saya yg baru usia 3 bulan ..saya nak insuran yg saving dgn hospital live

  26. boleh emailkan brosur Prudential for medical card

  27. htr brochure kt emel i?ini takaful ke insurans?islamic x?

  28. salam..boleh emailkan brosur Prudential for medical card?

  29. noraini binti basar

    how i want to get it prdental medical card

  30. as-salam,saya syukri dari melaka,seorang kakitanagn kerajaan berumur 23 tahun, bleh tlg email saya berapa minimum saya bleh bayar bulanan untuk prudental nie.terima kasih

  31. salam.. bro, pls send me details or brochure regarding medical card tue.. nak taw sal cover die and sal investment tue gak.. get protection and rewards at the same tyme.. =) interested

    • firdausprudential

      Wslam,

      I need your details then I can calculate the premium monthly.

      1. Full Name

      2. Date of Birth

      3. Smoking or not

      4. Annual Income

      5. Contact Number

      6. Location

      7. Married/Single

      8. No of kids

      9. Occupation

      10. Travel a lot?

  32. Salam.. saya student ipta 20 tahun..
    Boleh dpt kn brochure?

  33. salam..saya nak tahu lanjut ttg medical kad..
    emailkan kpd sy blh tak?nak tahu jugak plan yang lain2..

  34. Hi En Firdaus,

    I’m interested to apply for Medical card. My application was rejected by ING coz of pressure. Is it possible to apply at Prudential?

    Thanks
    sally

  35. salam…i nak buat medical card utk 2 org anak yg umurnya bawah 5 thn. blh tolong kirekan tak brape premium yg i kena byr utk both of my sons. tq.

  36. mohammad fairus saad

    salam….
    boleh terangkan lebih lanjut x…simpan + insuran medikal…minimum rm100 sebulan…cmne flow nye….umo saya 28….tidak merokok…cmne sy nk daftar…terima kasih…

  37. Please send brochure Takaful health.. Thanks..

  38. salam….
    boleh x terangkan dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 sebulan…cmne flow nye….…cmne nk daftar…nak tahu jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..terima kasih…

  39. im interested to know more takaful health .Can i have the brochure

  40. mcm mane nak daftar prudential??minimum bayaran utk sebulan brape??ya mana sesuai utk saya..saya umo 21 thun…keje ngan ayah..

  41. salam….
    boleh explain dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 sebulan.i want to get the medical card. cmne nk daftar…nak tahu jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..terima kasih…

    • firdausprudential

      salam encik Mohd. adakah you dari same person? sebab ada 3 comment yang sama dari 3 orang berbeza. jika salah maafkan saya.

  42. mohammad fairus saad

    saya dok area rawang…..cmne nk ambil plan terbaik…

  43. Need brochure of Takaful Health, Thanks

  44. salam,saya nk tanyer…saya bekerja di offshore….ada tak plan yg cover untuk pekerja di offshore….dan berapa bayaran bulanan…serta apa yg plan ni cover?

  45. firdaus..saya nak tahu..untuk prulink (insurance+investment)..kalo premium rm150 sbln,apa yang saya dapat??

  46. mahyidin bin mohamad

    Mohon utk dapatkan maklumat lanjut prudential medical card rm 100. Tarikh lahir 15.04.1955. Berapa bayaran yang perlu saya jelaskan jika ingin memohon. Saya tiada sebarang penyakit kronik. Dapatkan juga maklumat penuh bayaran serta procuder memohon utk anak-anak saya dan isteri. Umur 19 & 12 (perempuan) masih belajar dan isteri 45 tahun.

  47. ibu saya seorang yang mengidap diabetis blh xdia ambk insurans u ni…

  48. saya dah 49th kerja jdi pemandu
    boleh join ke

  49. mohammad fairus saad

    salam….saya nk tau prudential takaful tu cmne….kan kita simpan byr premium setiap bulan dan bila sampe da tempoh matang..prudential akan bg blk…sedikit simpanan tu…contoh…premium 100…40% dari nilai tu dia akn simpan dlm simpanan…kami leh withdrw blk..ada ka plan mcm tu…sy xberapa fhm pasal tu…minta tunjuk ajar…

    • firdausprudential

      Hi,

      Medical tiada tempoh matang. Bukan seperti endownment plan. Premium paid everymonth akan masuk savings dan you boleh withdraw. I dah set appointment with you. So kita jumpa petang ni.

  50. saya belum terima la brosur pasal medical kad ni..
    boleh email kpada saya?

  51. Boleh saya dapatkan brosur tetang medical card ??

    Dan macam mane utk mendaftarkannye.. utk mendapat medical card,

    Adakah medial card tersebut boleh digunakan di luar negara??

  52. Hi Firdaus,
    would like to know is there’s any medical card from prudential that has the same privilege under a group scheme i.e. i can just go to any panel clinics and present my card for consultation + medication, even it’s a normal fever.
    pls advice, thx in advance.

  53. salam..saya brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n kalo ade berkaitan dgn family incl children…
    blh send brochure in bahasa m’sia email kan jg brosur prudential tok hold family yer…nak tau bulan2 byar brape klu tok fmly

  54. rahmah binti mat

    Mohon utk maklumat lanjut prudential medical card. Tarikh lahir 20.05-1960. Berapa bayaran yang perlu saya jelaskan jika ingin memohon. maklumat penuh bayaran serta procuder memohon utk anak-anak saya. Umur 19 & 12 (perempuan).

  55. salam..saya umur 23thn n brminat utk tahu lebih lanjut psl medic card n blh send brochure in bahasa m’sia email kan jg brosur prudential tok hold family yer…bt mse ni jz dgn husband je..nak tau bulan2 byar brape klu tok fmly

  56. i interested with your insurance plan by using medical card. may i know deeply regarding kids plan which pay RM 60 and what the coverage for kids and if any provide together with broucher of it.tq

  57. Hello, saya berumur 30 tahun dan mempunyai anak berumur 9 bulan, berminat dgn plan medical card ni.. tolong email pada saya brochure dalam bm k. tq

  58. Salam..minta brochure pasal medical card.skrg sy 26,my son 4mth.Nk tau lenih lanjut.email me k

  59. Salam…
    Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan.Saya berumur 22 tahun bekerja di syarikat swasta..
    Terima kasih…(^_^)

  60. Salam En Firdaus,

    saya bminat dgn insurans prudential but currently i dh ade insurans with Etiqa Takaful. Saya planning nk quit dgn etiqa n join prudential. Saya berusia 27, pekerja sektor kerajaan + my son (1yr+++). pls email brochure pd sy n terangkn lebih detail ttg insurans +saving, premium for kids..

  61. salam firdaus..
    could please email mebrocherues of pruhealth and other prudentials products..

    tq

  62. Salam En. Firdaus,
    Sy terbaca dalam website prudential.com yg menyatakan :
    “Bagaimanakah saya boleh membeli PRUhealth?
    Anda boleh membeli PRUhealth apabila anda membeli polisi PRUlink assurance plan atau
    PRUlink education plan.”
    Adakah ini bermaksud sy kena membeli polisi PRUlink assurance plan terlebih dahulu sebelum membeli polisi PRUhealth? Jika ya, ini bermakna sy perlu membayar premium utk polisi PRUlink assurance dan juga PRUhealth, adakah ini benar??
    2. Tolong emelkan sy brochure pasal medical card sekali ye..TQ

    • firdausprudential

      Salam encik fadly,

      1. PRUhealth adalah rider under PRUlink Assurance Plan or PRUlink Education plan, anda adalah membeli PRUlink Assurance Plan dan ditambahkan PRUhealth di dalam plan itu. Harga premium adalah disekali.

      2. Saya akan emailkan brochure now.

  63. Salam…
    Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan.Saya berumur 30 tahun bekerja di syarikat swasta..

  64. Prudential dgn PRUBSN sama ker ?

    Klu amik premium 100 slama brapa tahun kena byr. Umur skrg 42 taun.

    Tempoh matang brapa taun. Brapa leh claim balik.

    Monthly payment byr kat ne…. agen atau bank….

    • firdausprudential

      Prudential conventional insurance
      PRUBSN is takaful.

      Tiada tempoh matang untuk medical insurance, ini bukan endowment plan.

      Monthly payment boleh bayar tu agent, M2U, autodebit credit card, autodebit bank account.

  65. Salam.

    Ada tak medical card untuk 1 family(suami+isteri+anak2)?kalau ada,boleh tak email kat saya .

    TQ

  66. saya nak tnye.. klu orang yang ada penyakit kencing manis tak boleh ke beli insurant ni??????

  67. kta bleh buat kuar duit mcm bank ke yek?

  68. salam firdaus.. sy pemegang pru bsn takaful medical card .. ape bezenye ngan pruhealth m card? dan bila tempoh pengeluaran bg takaful bsn?

    • firdausprudential

      Takaful is syariah compliance. Tiada bezanya benefits from Takaful Health Medical Card and PRUhealth.

      You can withdraw your money when the amount is more than RM2000

  69. nak brocur dalam dua bahasa,english n bm.

  70. i dah ambil card dgn mcis so how now

  71. i nak tau pasal medical card,contohnyer kalu kita demam biasa ble guna jgk ke?if admit, kita kena byar skit dlu atau xpayah langsung?plz send brochure pasal medical card a.s.a.p.tq

  72. one more thing,sy nak tau medical card untuk family n yg paling minimum payment.tq

  73. sebelum ni i ada join prudential….tapi i close coz i tak boleh nak bayar last year…coz i tak bekerja…
    so skrg ni i nak tahu about pruhealth and everything benefit….under takaful prudential right?

  74. boleh bagi kat sy detail tak pasal insurans ni (untuk family punyer)

  75. umur 30 tahun…kaua sy bayar premium RM100 sebulan…selepas 20 tahun brpa sy dpt duit simpanan tu?tanpa dikira dividen

  76. Hi..
    could you please email me the brochure…?
    thanks..

  77. good luck mr firdaus..
    good blog..
    sy kagun dgn anda…
    agency dr mn ni??

  78. sy nak tya klu sy nak amik medical card utk anak sy bru 5 bln.mcm mane ye cara nye….dh brapa sebulan. atau ada plan utk (suami + isteri + anak)

  79. Salam…
    Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan.bdaf sy 5/5/1983.

  80. blh hantar broucher ttg medical card.thank

  81. MUHAMAD FIRDAUS ISHAK

    SALAM…SAYA NAK TAHU MACAM MANA CARA MUDAH UNTUK DAFTAR PRUDENTIAL MEDICAL CARD INI DAN SENARAI KLINIK2 PAKAR YANG TERLIBAT…
    TERIMA KASIH

    • firdausprudential

      cara register adalah dengan saya berjumpa anda dan isi form. bukan senarai klinik pakar. hospital pakar. saya sudah emailkan.

  82. Salam…
    Tolong hantarkan brosur mengenai Prudential berkaitan plan kad perubatan dlm bahasa malaysia dan berapa bayaran bulanan.Saya berumur 24 tahun bekerja di syarikat swasta..

  83. sy juga sbelum ni telahpun sertai dgn mcis….
    tp sudah lama saya tidak membuat pembayaran kerana xdpt nk teruskan pembayaran tersebut….boleh ke transfer kepada prudential??

  84. sy Umur 23 thun, xpenah amik insurans ke apa sebelum ni..so mcm mana sy nk join prudential ni? apa yg prudential ni bley cover sya?

    • firdausprudential

      Medical card bukan sahaja cover penyakit kritikal, penyakit biasa seperti demam panas, dengue, H1N1, buang bisul, pun dicover. dengan syarat mesti hospitalised dan tidak terdapat dalam exclusion stated in PRuhealth brochure. saya sudah sentkan brochure.

  85. salam.boleh tlg hantar brosur ke email sy..
    n cara utk saya join..payment..form..etc..
    i’m 27,married,no child,govt servant.
    tq

  86. lupa nak add: apa beza dgn takaful..i bayar rm 80 monthly, no medical card..n produk ni islamic ke?tq

  87. plan yang menarik, boleh emailkan saya brosur dalam bahasa malaysia dan detail pasal insuran,saving dan premium untuk anak-anak. PRU BSN tu macam mana???

  88. En. Firdaus, saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai medical card + saving secara individu and keluarga;

    Husband – 35yrs
    Wife – 33yrs
    Son – 10yrs
    Daughter – 4yrs

    Sila hantar dalam bahasa malaysia. Terima kasih.

  89. sy umur 23 xpernah join insuran… baru2 nie sy tfikir insuran ape yg bagus utuk diri sy n masa depan sy n falamy sy??insuran nie utuk semua pnyakit n exsiden k??n boleh buat kluar duit???

    • firdausprudential

      plan ada protection, medical dan savings. penyakit bukan sekadar penyakit kritikal, semua penyakit yang menyebabkan anda dihospitalkan membolehkan anda gunakan medical card.

      accident pun cover, jatuh tangga, terseliuh ke,

  90. Salam…
    boleh terangkan apakah perbezaan dan kelebihan antara Prudential dengan Great Eastern..
    Saya bercadang nak ambil insuran tetapi tak tahu nak ambil yang mana satu sebab kawan saya suggest kedua-dua insuran yang saya sebutkan tadi..mana yang lebih banyak benefit?

    • firdausprudential

      The plan from both are almost the same except as below

      PRUDENTIAL

      Prudential have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM1000

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM1000 will be charged to you.

      Dont worry about the co-insurance, Prudential provide you with hospital allowance which RM350 per day(depends on plan)

      If you stay in hospital for 7 days = 350×7 = RM2450. Use this money to cover the co-insurance.

      Prudential reward you with hospital allowance if you are admitted to government and private hospitals.

      GREAT EASTERN

      Great Eastern have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM500

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM500 will be charged to you.

      Great Eastern only provide with hospital allowance if you are admitted to government hospital. So what the purpose of having medical insurance if you want to go to government hospital right?

      Plus, if you medical card plan entitle you for RM200 room, but you are taking RM260 room, you will be fined with 20% co-insurance. No fined system in Prudential, if you are taking RM260 room instead RM200 room, you just pay the extra.

  91. salam..sy cuma nk tau lbih details mngenai prudental ni..sy bekerja sbg nuse..sekiranya sy mlahirkan ank di hospital swasta..apa ganjaran+klebihan yg sy dapat mggunakan card ni??

    • firdausprudential

      bersalin tiada insurance akan membayar kos anda.

      tetapi protection untuk komplikasi semasa mengandung, bersalin dan penyakit bayi ada terdapat di dalam PRUmychild

  92. Salam..
    Saya nk tanye, ape beza PRUhealth dgn Enhanced Hospital Income Plan?

    • firdausprudential

      Enhanced Hospital Income Plan is Medical Reimbursement plan (more less like PA).

      so cheap starting RM33 yearly.

      this simple explanation of the plan.

      Medical Benefit per day of hospitalization due to illness or accident (up to 730 days throughout the 15 years term) – RM200
      Medical Benefit per day in ICU due to illness or accident (30 days per year) – RM400
      Medical Reimbursement (additional up to the said amount as a reimbursement of medical and hospitalisation expenses due to accident) – RM2000
      Death benefit due to illness or accident (lump sum) – RM10,000 plus 50% refund of paid
      Maturity benefit (lump sum) – 50% refund of paid premium

      im no expert on the plan as the plan is directly purchase from HQ. not an agent.

      anything happen to you. you pay the bills 100% and then you can claim subject to above.

      example 5 days in hospitals. bills is RM3600 (you pay first). from Enhanced Hospital Income Plan you entitle for RM200 per day. RM200 x 5 = RM1000 is you entitle claim. RM2600 is borne by you.

      PRUhealth is medical card system

      Price depend on age , as low as RM100 monthly you get limit hospitalization of 50K yearly and 500K lifetime.

      example 5 days in hospitals. bills is RM3600 . Bills – 10% coinsurance (360) = RM3240 paid by PRUhealth.

      You pay RM360 only. But, with PRUhealth usually agent attached together hospital allowance eg RM250 per day.

      RM250 x 5 = RM1250. RM1250 is your money!

      RM1250 – RM360 = RM890 for you as allowance. Is it good? YES it is

  93. salam.
    1) boleh terangkan saya apa perbezaan antara takaful BSN? & normal prudential?
    2) prudential ada tak coverage untuk satu family. Insurance & medical card dibwh satu policy.
    3) berapa lama kah kalau kita stop bayar, policy akan terbatal?

  94. salam..
    saya & anak sudah ade medical card dr great eastern. sekarang mencari medical utk husband.
    boleh terangkan kelebihan prudential medical card berbanding great eastern?
    semasa proses claim, adakah senang dgn prudential?
    hospital yg cover prudential medical card?

    • firdausprudential

      Salam,

      kelebihan Prudential medical card is the Non Claim Bonus. Medical card byk di terima di hospital terbaik malaysia.

      sila check email for list.

      Claim senang 2 3 minggu sudah sampai cheque. (Outpatient)

  95. salam.
    (1) adakah semua sakit cover dlm medical card walaupun demam & selsema?
    (2) berapa lamakah perlu menunggu unt menggunakan medical card?
    Thanks

    • firdausprudential

      salam faizal prudential,

      1. Semua kecuali exclusion yang dinyatakan didalam brochure PRUhealth atau Takaful Health.
      2. Critical illness benefits under the policy will only start 60 days after the effective date of the policy for heart attack, coronary artery disease and cancer and 30 days for all other illnesses

      PRUhealth and PRUannual limit waiver under the policy will only start 120 days after the effective date of the policy for specified illnesses and 30 days for all other illnesses. Cover for hospitalisation due to accidents commences immediately.

      PRUmed and/or Hospital Benefit under the policy will start immediately for hospitalisation due to accidents and 30 days for any other causes

      Semua info ini ada terdapat di dalam Quotation. Quotation adalah info terbaik. Anything that you need to know is available there.

      Quotation adalah info lengkap kepada agent dan client. Tidak perlu brochure dan sebagainya.

  96. Hi faizal…
    I would like to know more regarding prudential…the different types it offers eg.pruhealth,prutakaful,investments etc…im 24 and am planning to opt for a good insurans…u think u can also let me know the better option between prudential n ING or other insurans out there…im a bit sceptical n would like to know more…pls help…tq

    • firdausprudential

      Hi, Im not faizal, im firdaus.

      If you would like to have investment and medical insurance. Go for PRUlink Assurance Plan with PRUhealth medical card.

      Comparison between ING Medical Insurance and Prudential PRUhealth are.

      1. Prudential with better higher lifetime coverage, start from RM500K to RM1.5Mil, however ING start from RM180K to RM540K only.
      2. Prudential offer hospital allowance in private and government hospital. Up to RM600 per day. ING only offer allowance to government hospital with RM50 per day.
      3. Prudential home nursing care is as charged with subject to lifetime limit, but ING limited to RM500 to RM2000 only.
      4. Post-Hospitalisation of Prudential is 90 days but ING for 30 days.
      5. Prudential highest limit for Room & Board is RM400, ING highest limit Room & Board is RM260.
      6. ING charge RM50 for every bill, Prudential charge 10% co-insurance for the bills with minimum RM300 and maximum RM1000
      7. PRUhealth with no claim bonus, ING doesnt have this feature.

      Both have a good name and reputation, do your study and please ask me if you need any help. Medical insurance is a whole life commitment, make sure you know what you buy and you afford to pay.

  97. salam firdaus.
    i would like to know about ur insurance coverage for kids.
    Let say, i juz bought the insurance for 16 days. My kids got no problem with their health at that time. Then, suddenly one of my kids suspected dengue. Is she covered by the insurance?
    Thanks. :)

  98. salam…
    saya bcadang utk membeli medical insurance utk saya berumur 32thn,suami 32thn n anak 3thn. saya masih mencari insurance co yg bagus dan service yg tbaik.. bole encik,terangkan kelebihan antara prudential n great eastern.

    • firdausprudential

      The plan from both are almost the same except as below

      PRUDENTIAL

      Prudential have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM1000

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM1000 will be charged to you.

      Dont worry about the co-insurance, Prudential provide you with hospital allowance which RM350 per day(depends on plan)

      If you stay in hospital for 7 days = 350×7 = RM2450. Use this money to cover the co-insurance.

      Prudential reward you with hospital allowance if you are admitted to government and private hospitals.

      GREAT EASTERN

      Great Eastern have 10% co-insurance which the minimum RM300 and maximum RM500

      If the bills is RM5000 , 10% is RM500 paid by you.
      If the bills is RM50,000, 10% is RM5000, but not only RM500 will be charged to you.

      Great Eastern only provide with hospital allowance if you are admitted to government hospital. So what the purpose of having medical insurance if you want to go to government hospital right?

      Plus, if you medical card plan entitle you for RM200 room, but you are taking RM260 room, you will be fined with 20% co-insurance. No fined system in Prudential, if you are taking RM260 room instead RM200 room, you just pay the extra.

  99. sorry for asking.are doing for other prudential plan?

  100. Hi Firdaus, macam mana nak tau tentang medical card prudential?..ingt nak ambil untuk baby baru lahir ada ke dan berapa premium?Ada tak bawah 100?

    • firdausprudential

      Ada bawah 100.

      Sila email me details PRUmychild (after birth)

      1. Name of Father/Mother
      2. Date of Birth Father/Mother
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Date of Birth Kids

  101. - saye pon nak brochure prudential
    - investment sah di sisi syarak tak?
    - ade peluang nak jadi agent ke?
    (saye prefer semua berita terkini diemailkan di internet)

  102. I am impressed by your Pruhealth plan.
    1) Is this a rider plan or individual health plan?
    2) Co-insurance max.RM1,000 even though
    room & board exceeded original
    purchases?
    3) I need a mere medical card plan, can you
    recommend?
    4) I am 59 and my wife 57 please calculate
    premium until age 80.
    5) Is it automatic renewal?

    Thanks, Please reply via e-mail

    • firdausprudential

      Hi,

      1. Pruhealth is a rider
      2. Room and board not subjected to co-insurance. Exceed the limit, pay the extra. Within the limit, nothing will be charged.
      3. Based on your age PRUsenior med is the best and affordable.
      4. Premium calculation, I need more info.
      5. Yes, automatic renewal.

  103. i stay at shah alam
    1)i am 25 years old.which plan is suite for me + investment?
    2)my mom is 55 & athma patient. can i apply for the medical card for her?
    3)can you email the brochure that suite for me & my mom..

    • firdausprudential

      1. PRUlink Assurance Plan + PRUhealth suitable for you.
      2. Sorry no for your mom
      3. Yes, i emailed the brochure.

  104. saya nak..amcm mak dapatkan..
    i’m student…
    ble ka??
    bayaran bulanan amcm langsaikan

  105. saya ingin bertanya, bolehkah medical card digunakan dklinik yg ada lambang Prudential dklinik tersebut.adakah kita akan dikenakan bayaran.min byr termasuk saving @ life shja.

    • firdausprudential

      Tidak boleh digunakan di klinik. hanya di hospital panel.

      bayaran adalah termasuk Life Insurance + Medical Insurance + Savings

  106. salam.saya br jadi agen utk prudential.blh tak kl sy nk jadikan en firdaus ni salah seorang dpd sifu sy dlm bab2 ins ni?

  107. saLAm.

    takaful saver, kenapa prudntial x kuarkan buku mcm buku simpanan,… leh tau???

    • firdausprudential

      Wslam,

      Insurance bukan bank. Tiada buku simpanan.

      Prudential keluarkan statement setiap hujung tahun, di situ boleh lihat jumlah investment uptodate

  108. salam…….boleh hantar risalah berkenaan insuran ini dalan bahasa malaysia.

  109. Salam ,
    Nak minta brochure prudential takaful . Umur 37 tahun. Terima kasih

  110. Salam Boss,

    i ada terima byk offer dr Etqa, Takaful Ikhlas, MAA Assurance, Great Easter..but i’m not to know more about PRU Takaful…. Confuse which One is the best for us (wife+son+me)..

    Consult 4 me pls,

    Salamzz

    • firdausprudential

      Wslam,

      Boleh. I need your info. What your need sir? Medical Card?

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  111. salam encik firdaus.saya nak ty about PRUDENTIAL TAKAFUL INS medical + life for family.Boleh tolong email yek.TQ

    • firdausprudential

      boleh. saya perlukan details setiap ahli keluarga.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  112. please make me a quotation. let me know what are the item u need to know. i’ll e-mail u back.TQ

  113. Hi

    Please email saya regarding family plan utk medical card + 36 illness + PA

    I’m 31, hubby 35, kid 4 mths
    I’m an executive, my hubby is a freelancer and both do not travel a lot
    Non smoking

    I need to know min and max plan in term of premium & benefit

    Thanks

  114. apa beza prudential dgn mcis..

  115. sy doakn firdaus brjy dlm LIB nie..
    but.. alliance no co insurance.. how..?

    • firdausprudential

      alliance : Upgrading room you will be charged 20% co-insurance. It even worst. Example your room plan is RM200 today, the room price going to increase in next 3 years , 5 years and more. You will never follow your room plan unless you are upgrading. Upgrading means more money. Hence, you didn’t save money in the sense.

  116. Hi I am looking for a full healh-protection plan with medical card for my familly.

    I am 26, my wife’s 28 – 1 child 9 years old, and a second to be delivered in august.

    btw, I am foreigner with a permanent contract in Malaysia, if it changes something.

    Can you please contact me for advice and quotation?

  117. I need to know min and max takaful plan in term of premium & benefit

    • firdausprudential

      I need to know your info first. and how much your budget.

      Please email me at firdausprudential@yahoo.com

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  118. Saya berminat utk memohon medical kad utk saya (umur 47 th) anak 22, 19, 15, 9. Apakah medical kad ini boleh diambil satu family atau seorang2. apakah pelan yg terendah sekali dan bagaimanakah cara pembayarannya. Tolong emailkan kpd saya dlm. versi b/malaysia sbb jika ianya sesuai ada lagi 5 family (kawan2) yg berminat dgn medical kad ini, tq

    • firdausprudential

      Saya sudah menghantar email. medical kad adalah individu bukan pakej keluarga. pembayaran secara bulanan atau tahunan.

  119. saya mengalami masalah diabetik…bolehkah memohon kad ini?syaratnye?bimbang jika memohon tidak dapat claim plok….diabetik tahap 2….

  120. Firdaus,
    Boleh email brochure untuk medical kad?

  121. Salam…Tahniah kpd saudara!:)
    Very informative wbsite.
    Nk tnya mcm mne nk jd agent insuran n takaful?
    Ble kah mnjadi agen insrn n takaful skali gus?
    Terima kasih atas prkongsian.
    truskkn Usaha
    Salam :)

  122. Hi, can you quote me the following. . ..
    and email me at mxxxxx@yahoo.com, cc to jxxxx@hotmail.com,
    Thanks

    1. Full Name – Chin xxxxxx
    2. Date of Birth – 26 November 1986
    3. Smoking or not – Non- smoker
    4. Annual Income – RM2k / month
    5. Contact Number – 017-xxxxxxx
    6. Location – Kuala Lumpur
    7. Married/Single – Single
    8. No of kids – Nope
    9. Occupation – HR & Finance Executive
    10. Travel a lot? – Nope

  123. boleh tak i nak tahu lebih lanjut tentang insr ini ?

    • firdausprudential

      boleh. email me your

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  124. ingin tahu tntg plan yg sesuai utk sy..xspcly mdical card n investment utk kemudian hari.
    umur 31 n isteri 31,blum ada anak.

  125. Assalamualaikum…
    En Firdaus…nak tau jugak…saya xtau ape2 sal insrnce ni.bru start kerje…tp krje kat constrctn site…tu yg cdg better if cpt2 dptkn insurance ni…boleh email sy ktrgn dgn lebih jelas…kalau sy kawen nnt…cover family jgk ke?

    D.O.B: April 1986

    kalau nak jadik agent skali cmne?
    salam…

  126. Salam sir,

    A short question, is C-section (caesarian) cost untuk ibu mengandung covered in any insurance plan?

    Trime kasih.

  127. how much is the health card as i am 30 old….and how much do i need to pay total……

  128. medical card utk family normally mcm mana..
    umur husband 30yrs, wife 28yrs, anak1st 3ys, anak2nd 1yrs

  129. site engineer
    mcm mane nak contact eh?
    ni no saya 016417XXXX-aliff

  130. hi bole sent kt saye utk medical card plan utk anak.sye nak sign up utk medical card.

  131. salam..
    sy nk minta en firdaus emailkan qoutation utk plan medical card + saving untuk sy dan ank2:
    - umur 28thn rm150
    - umur 2 bln dan 2thn (boy) rm 120×2

    Adakah premium ini kekal @ meningkat ikut umur ?
    Pd usia 18 thn brp saving anak sy dpt?
    Tq..

  132. firdausprudential

    please check your email please.

  133. Baru2 nie, ada sorang kawan guna prudential medic card, pembedahan apendix.. dia kata bukan 100% semua kos perubatan dia cover… 10% kena bayar kan??
    Tak ada ke medic card yang tak ada co-insurance dr prudential??

    • firdausprudential

      Yes 10% co-insurance with maximum RM1000.

      All insurance ada co-insurance, Prudential adalah yang terbaik. Hanya 10% co-insurance , tiada yang lain

      Insurance lain , 10% co-insurance masih ada tetapi ada sistem denda jika;
      Jika plan room anda adalah RM200 tetapi hospital charge anda RM220, maka anda telah tidak mengikut plan room oleh insurance, maka anda dikenakan 20% co insurance dari total bills.

      Prudential ;
      Jika plan room anda adalah RM200 tetapi hospital charge anda RM220, maka anda telah tidak mengikut plan room oleh Prudential, hanya bayar RM20 yang extra.
      Tiada denda 20% co-insurance.

  134. I nak brochure Pruhealth boleh tak?+saving

  135. salam,
    ade tak qoutation utk plan medical card + saving utk sy yg berumur 21 tahun..

    please email brochure skali yer..

    n one more, medical card ni boleh guna dkt hospital kerajaan x??

    • firdausprudential

      Wslam,

      Ada, saya sudah email.

      Medical card hanya boleh digunakan di panel hospital kami sahaja. Jika anda pergi ke hospital kerajaan, bayar dulu dan kemudian anda boleh claim.

  136. Hi, saya perlukan medical insurance utk family…blh tlg suggest? juga berminat nak tau pasal life insurance dan juga package pru child.

    thanks

    • firdausprudential

      Boleh sent saya details setiap ahli keluarga.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  137. selamat petang! Saya ingin tahu samada pru medical card ada investment plan tak!
    Saya berumur 42 tahun. Berkhawin. Berapa yang saya perlu bayar untuk medical card yang ada pulangan !

    • firdausprudential

      Medical card Prudential adalah riders di bawah investment link policy .

      Bermakna plan ini together with savings.

      Medical card sahaja lebih kurang RM200 sebulan

  138. Brapa premium plan insurance keluarga (saya+wife+anak baru 3bulan)?ada brochure tk?kalau boleh nak sekali…kalau family plan ada, if lepas ni dapat anak sorang lagi, adakah dpt cover skali dlm plan tu atau kena tambah premium lain?thanks En. Firdaus

    • firdausprudential

      tiada pakej insurance keluarga

      setiap ahli sign up satu plan insurance . pertambahan anak bermakna another plan and premium

  139. Salam, saya baru apply pru-health utk anak saya berusia setahun bln 4/2010 haritu.. bulanan 100. “mcmana cara nk byr utk bln2 seterusnya?”sya tanya agent msg xbalas..dah la klu janji nk jumpa selalu lmbt berjam2.. rasa menyesal pon ada apply kat agent mcmtu.. huh!

  140. Hello Mr..
    I want to know what the medical insurance is not only fixed to buy more than ten years the interest of the NCB?

  141. hye, i nk tanya, i ada medical card dr prudential yg warna biru (RM150 per month), then i juga purchased prudential hospital income plan dr HQ (RM54 per month). bru2 ini, i ada buat surgery, then i hanya bagi medical card biru pd hospital, kerana prudential hospital income plan tak ada bagi apa2 card pun. dan kos surgery telah di cover oleh prudential. tp mcm dgn prudential hospital income plan tu? mcm mana nk dpt duit hospital income plan tu? adakah ianya juga melalui medical card atau perlu isi borang lain atau perlu call customer service utk inform i buat surgery… plsss… tolong ye.

    • firdausprudential

      Prudential Hospital Income is telemarketing products direct from Prudential. I dont know the procedure. You must liase with Prudential.

      Hospital Income Products is non agent product

  142. nak tanya medical kad untuk famili…
    saya 32,wife 30,anak 7 bulan,3tahun dan 5 tahun.

    co insurans berapa?

  143. boleh explain dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 sebulan.jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..terima kasih…n bleh email brochure x

    • firdausprudential

      boleh. i need your details.

      1. Full Name
      2. Date of Birth
      3. Smoking or not
      4. Annual Income
      5. Contact Number
      6. Location
      7. Married/Single
      8. No of kids
      9. Occupation
      10. Travel a lot?

  144. boleh explain dengan lebih lanjut …simpan + insuran medikal…minimum rm100 nak tahu jugak plan yang lain2.. kalau boleh, dalam bahasa melayu..n email brochure plez…

  145. can u explain more ..
    i want insurance plan that can cover my health,life savings and personal accident…

  146. Puan Marni Mohamad

    Saya tgh cari insuran utk anan2 saya yg berumur 5 bln dan 4 thn. Saya dan suami ada Takaful. Kalau saya nak adakan insuran pakej family…Takaful tu nak diberhentikan atau tidak..tak mampu nak bayar semua..

    • firdausprudential

      Tiada insurance keluarga under Prudential BSN Takaful. Setiap seorang ada plan tersendiri.

      Anak murah sahaja. RM60 seorang.

      You and husband as low RM100 seorang.

  147. Salam..
    I’m going to further my study in eastern Finland. I have to get a health insurance. What can Prudential offers and how much it cost? Can I apply the insurance for just few months (that cover my study period)?

    It will be helpful if you can answer my questions briefly as I’m not well in this insurance matter. Thank you.

    • firdausprudential

      How old are you? Price starting RM100 monthly. Hope we can set an appoinment as I need to explain in details as you are zero about insurance

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s